Met je levensvraag door het labyrint

15 mei van 11.00 – 15.00 uur in Hilversum

Het lopen van een labyrint is als een ontdekkingsreis, waarbij je op zoek gaat naar je diepste kern, naar wat echt van waarde is, misschien mag je zeggen dat het de weg naar je bron is?

Adres locatie: Retraitecentrum De Spil ‘Tussen herberg en klooster’,
Soestdijkerstraatweg 147-A, 1213 AA Hilversum

Aanmelden en info: Stichting VPSG, tel 023 – 5328222 of info@vpsg.nl

Stem vinden – voorjaar 2024

Stichting VPSG organiseert in het voorjaar van 2024 drie groepsbijeenkomsten rond het vinden van jouw eigen stem door te zingen. Zingen is een manier om je lichaam weer toe te eigenen als het je vreemd is geworden na seksueel misbruik.

De sessies zullen gaan over zingen, je lichaam ervaren als een instrument, je eigen stem vinden, samen met anderen, meer gaan stromen. Het combineert klank geven en stil worden, aandacht en aankomen in je lichaam, meditatie en beweging, zang en spiritualiteit.

In de bijeenkomsten proeven we telkens een woord uit het Latifa- of levensgebed, zoals bestaan, verlangen, hopen en vertrouwen. Je onderzoekt wat het jou brengt, de groep ondersteunt daarbij.

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 10 april, 24 april en 8 mei 2024 van 11.00 tot 14.30 uur

Locatie: het Graalhuis, Nieuwegracht 51, 3512 LE in Utrecht.

Begeleiding

Catrien Posthumus Meyjes, cantrix in de Grote Kerk te Dordrecht en coach.
Judith van der Werf, voormalig counselor VPSG en geestelijk begeleider.

Kosten voor de serie van drie bijeenkomsten, naar draagkracht, € 90, € 150, € 210 (inclusief lunch). Als de kosten een bezwaar zijn, neem contact met ons op.

Aanmelden en info: stichting VPSG, tel. 023 – 5328222 of info@vpsg.nl

Webinar Als de schaamte mag spreken – 9 januari 19.00

Wat zijn oorzaken van schaamte? Welke factoren doen er mee in het al dan niet hulp zoeken bij vragen of problemen? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens dit webinar.

Jeanette de Korte, docent & supervisor bij de CHE Opleiding Theologie, zal in gesprek gaan met Floor Blaauw. Floor heeft in het kader van de theologische opleiding aan de CHE onderzoek gedaan naar schaamte in de hulpverleningspraktijk.

Floor Blaauw ontdekte: ‘In de kern heeft schaamte te maken met het omgaan met innerlijke pijn en angst; waarbij de primaire reactie van schaamte, bedekken, verbergen, verhullen is.’

In dit gesprek sluit ook een counselor aan van de VPSG – Stichting voor advies en ondersteuning bij zingeving na seksueel geweld.  De VPSG ziet in de praktijk dat slachtoffers van seksueel misbruik het moeilijk vinden om hulp te vragen en dat schaamte daarbij een grote rol speelt.

In het webinar gaan we op zoek naar wat ervoor nodig is dat slachtoffers van seksueel misbruik eerder hulp kunnen zoeken, zodat het zwijgen en de eenzaamheid eerder doorbroken wordt. Het belooft een interessant gesprek te worden; als de schaamte mag spreken.

Aanmelden door de QR-code hiernaast te scannen.