Persoonlijk contact voor geloofsgemeenschappen

Ook in geloofsgemeenschappen kan er sprake zijn van mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt, persoonlijk of in hun omgeving. Spreken over dit onderwerp ligt vaak gevoelig. Mocht je werkzaam zijn in een religieuze gemeenschap, over misbruik willen praten of hierover informatie te zoeken, kijk dan op de pagina voor religieuze gemeenschappen.

Persoonlijk contact voor professionals en omstanders

Misschien werk jij met mensen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Of heb je iemand in je omgeving die daarmee te maken heeft gehad?

Wij weten dat het soms lastig is om met deze problematiek om te gaan. Misschien kan je de juiste woorden niet vinden of weet je niet waar en hoe je moet beginnen. Via deze pagina vind je meer informatie over hoe wij jou of jullie daarbij kunnen helpen en bijstaan.

Training en scholing

Wil jouw organisatie of religieuze gemeenschap meer weten over seksueel geweld? Bijvoorbeeld in het signaleren van mogelijk misbruik of in de beste manieren om hier met elkaar mee om te gaan? Kijk dan op onze pagina Trainingen en scholing.

Boeken en artikelen die behulpzaam kunnen zijn

Over de achtergrond van seksueel misbruik en trauma’s hebben wij diverse boeken en artikelen op een rijtje gezet die jou meer verdieping kunnen geven in dit thema. Deze vind je hier.