Individuele counseling bij zingeving na seksueel misbruik

Heb jij te maken gehad met seksueel misbruik? Kan jij daar hulp bij gebruiken? Wij zijn er voor jou wanneer je zoekt naar levensbeschouwelijke begeleiding.

Bij de VPSG ben je welkom voor persoonlijke gesprekken. Je vindt er een luisterend oor voor je ervaringen en waar je je gedachten kunt delen met iemand die daar geen oordeel over uit spreekt.  Er is aandacht voor de gevoelens die kunnen loskomen bij het bespreken van dit onderwerp. Denk hierbij aan schaamte, de boosheid en woede. In het gesprek kan het helpend zijn om samen stil te zijn en samen stil te staan bij wat het verhaal losmaakt.

Kijk op de pagina Persoonlijk contact op welke manier wij jou hierin kunnen helpen.

Ook kan je op deze pagina het verhaal van Ina lezen die als jongere seksueel is misbruikt. Zij vertelt hier over wat er haar is overkomen en hoe Stichting VPSG haar hierbij heeft kunnen helpen.

Ik ga door – zes afspraken rondom schaamte en schuld

Daarnaast bieden wij ook een serie van zes afspraken rondom het thema Schaamte en Schuld. Zoek jij naar zingeving na seksueel misbruik? En vind je het fijn om schrijvenderwijs inzichten op te doen? Stichting VPSG ontwikkelde een werkschrift over Schaamte en Schuld. Hierin vind je oefeningen, informatie, inspiratie. Je wordt daarin ook uitgenodigd om je eigen gedachten te verwoorden. Kijk op de pagina Ik ga door voor meer informatie hierover en een aantal voorbeeldoefeningen.
Met het bestelformulier kan je het werkboek bestellen.

Activiteiten

Een aantal keer per jaar hebben we ook activiteiten gepland staan die meerdere dagen (verspreid over een aantal weken) duren. Deze gaan altijd over een bepaald aspect van seksueel misbruik/geweld. Voor een overzicht van deze activiteiten klik hier.

Voor jongeren

Voor jongeren die hulp zoeken na ervaring met seksueel geweld is er een digitaal hulpschrift ontwikkeld: Onderweg naar hulp. Je kunt erin lezen wat er komt kijken bij hulpvragen, bijvoorbeeld wat seksueel geweld met je doet. Via deze link kan je het schrift gebruiken om in te schrijven.

Zelf aan de slag gaan

Daarnaast hebben wij een pagina waarin je zelf aan de slag kan gaan met boeken en artikelen die anderen in jouw situatie behulpzaam vinden.

Kijk hiervoor op onze pagina Zelf aan de slag met boeken en artikelen.